Çocuk Ortopedisi ile ilgili hastalık, teşhis, tedavi ve ameliyat süreçleri ile ilgili Ortopediatri Çocuk Ortopedi Akademisi doktorları tarafından sunulan bilgiler.
Serebral palsili hastalar belli dönemlerde çeşitli ortopedik cerrahiler geçirmektedirler. Bu süreç sonrası cerrahiden en verimli sonucu elde edebilmek için; doğru zamanda, uygun cerrahi prosedür seçimi yapılmış olması ve sonrasında etkin bir post-operatif rehabilitasyon sürecinin bunu takip etmesi gerekir. Tüm bu…
Serebral Palsi, her çocuğun hayatında farklı zorluklar oluşturabilir. Her birinin özgün ihtiyaçlarını anlamak, onlara yardımcı olmak için atılan ilk adımdır. Uygun desteklerin sağlanması ve kişiye özel planlanmış doğru tedavi yaklaşımlarıyla, yaşam kaliteleri önemli ölçüde arttırabilir. Ortopediatri Çocuk Ortopedi Akademisi olarak…
Serebral Palsi, beyin hasarı sonucu gelişen ve motor fonksiyonları etkileyen kalıcı bir durumdur. Genellikle, doğum öncesi, doğum sırasında veya doğum sonrası ilk yıllarda meydana gelen beyin hasarları bu duruma sebep olur. Serebral Palsi’nin en dikkat çekici yönü, farklı tiplerinin olmasıdır….
Kök hücreler, dönüşüm yetenekleri sayesinde tıptaki birçok alanda büyük bir potansiyele sahip hücrelerdir. İki ana kategoriye ayrılan bu hücreler; embriyonik ve erişkin tip olarak tanımlanır. Serebral palside, kök hücre tedavisiyle hasar gören sinir hücrelerinin yeniden sağlıklı hücrelerle desteklenmesi ve fonksiyonlarının…
Serebral Palsi hastalığında kalça eklemi çevresindeki kasların dengesiz çalışmaları nedeniyle ve gerek leğen kemiğinde eğrilikler gerekse omurgadaki eğriliklerin de eklenmesi ile kalça yarı çıkığı, tam çıkığı veya kireçlenmesi ile karşılaşılabilmektedir. Bu olasılık çocuğun fonksiyonel kapasitesi ne kadar kötü ise o…
Hedef her çocuk için farklıdır. Bazı çocukların oturma, bazılarının ise yürüme problemleri vardır. Bu nedenle hedef; kimi çocuk için oturabilmesinin sağlanması, kimisi için ise yürütülmesidir. Ortopedinin bu alanda yaptığı çalışmaları dört maddede toplamak mümkündür; 1-Bazı hasta gruplarında müdahale yapılmadan beklenir….
Botoks olarak bilinen botulinum toksinin uygulaması serebral palsi hastalığında tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Günümüzde, serebral palsi alanında botoks tedavisi kullanımının, kas gerilimi ve spazmlarının etkili bir şekilde kontrol edilmesinde giderek daha fazla fayda sağladığı gözlemlenmektedir. Bu tıbbi yöntem, özellikle…
Serebral Palsi hastalarında ortopedik ve nörolojik problemlerin yanında kulak burun boğaz ve diş hekimliği alanlarına giren çeşitli problemler de görülebilir. Bunların içinde ek sık karşılaşılan problemlerden biri geniz eti büyümesidir. Geniz etinin büyümesi sonucunda çocukta çeşitli klinik durumlar ortaya çıkabilir….
Çocuklarda parmak ucunda yürüme, genellikle çocukların yürüme becerilerini geliştirdikleri bir evre olarak kabul edilir. Bu durum, genellikle 1 ila 2 yaşları arasında ortaya çıkar ve çocuğun denge ve koordinasyon yeteneklerini güçlendirmeye yönelik bir gelişim aşamasıdır. Parmak ucunda yürüme, küçük ayakların…